LUMC opent poli voor ontaarde moedervlekken

Het LUMC heeft een polikliniek geopend voor mensen met ontaarde moedervlekken. Wie zich met een verdachte moedervlek bij de huisarts meldt, kan binnen twee weken op de poli terecht. Het onderzoek en de behandeling kunnen hier op één dag plaatsvinden en ook eventuele chirurgische verwijdering kan tijdens hetzelfde bezoek worden uitgevoerd. Over het algemeen zijn moedervlekken onschuldig. Ze kunnen in bepaalde gevallen echter ontaarden, waarbij er een melanoom ontstaat, een agressieve vorm van huidkanker.

Omdat het aantal ontaarde moedervlekken toeneemt, is het LUMC met deze speciale polikliniek gestart. De poli richt zich niet alleen op onderzoek en behandeling, maar geeft ook voorlichting over huidkanker. Zo worden er instructies verstrekt over zelfonderzoek. Verder krijgt iedere patiènt een risicoprofiel voor de ontwikkeling van melanoom en kunnen mensen die mogelijk erfelijk belast zijn, een erfelijkheidsonderzoek laten uitvoeren.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×