SP tegen overname NUON door Vattenfall

De SP is tegen de overname van de Leidse NUON-aandelen door het Zweedse Vattenfall. De partij schrijft dat het Zweedse staatsbedrijf volgens Greenpeace de vuilste energieproducent van Duitsland is. Hoewel Vattenfall, dat waterval betekent, in Scandinavië een groot deel van de energie uit waterkracht haalt, draait het daarbuiten hoofdzakelijk op kolen. Ook de toekomstplannen van het bedrijf draaien volgens Greenpeace hoofdzakelijk om kolen.

In een zwartboek dat de milieuorganisatie onlangs presenteerde, staat zelfs dat Vattenfall dorpen onteigent vanwege bruinkoolwinning en dat het bedrijf enkele ongelukken met kerncentrales gehad heeft.“We moeten ons aansluiten bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar, die nee zeggen tegen de uitverkoop van onze energie. Als je de klimaatproblemen wilt oplossen moet je hier en nu beginnen, en niet je aandelen NUON verkopen aan de smerigste energieproducent van Duitsland” aldus SP-raadslid Julian van der Kraats.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×