Corporatie bindt strijd aan met legionella in Molens

Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet bindt de strijd aan met de legionellabacterie die regelmatig de kop op steekt in de Pelmolen, Poldermolen en Stellingmolen in de Merenwijk.Op advies van TNO worden de leidingen van de drie complexen binnenkort twee maal uitvoerig chemisch gespoeld. Verder vervangt de corporatie bij wijze van proef een deel van het collectieve leidingsysteem in de Pelmolen. Er worden keerkleppen geplaatst, die moeten voorkomen dat de eventuele legionellabacterie uit huizen waarvan de leidingen lang niet gebruikt worden, in het collectieve stelsel terechtkomt. Als dit blijkt te werken, krijgen ook de andere twee Molens een nieuw leidingstelsel.

Verder roept de corporatie de bewoners op hun leidingen dagelijks door te laten stromen door de kranen open te zetten. Voorlopig blijven de speciale douchekoppen in de flats hangen. Deze zorgen ervoor dat het water niet verneveld.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×