Failliete Mercedes-dealer overgenomen

Autobedrijf Stern uit Amsterdam neemt een groot deel van de activiteiten van de failliete autodealer LIAM over. Daardoor kunnen zeker honderd van de bijna tweehonderd werknemers in dienst blijven. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de curator van Liam en het beursgenoteerde Amsterdamse bedrijf. Dat meldt het FD. LIAM had een bankschuld van 2,5 miljoen euro en werd begin deze maand failliet verklaard. Stern zet het Leidse bedrijf door met vier of vijf vestigingen. De vestigingen in Leiden, Alphen aan den Rijn, Roelofarendsveen en Haarlem worden toegevoegd aan Stern Auto. De vestigingen in Lisse en Amsterdam worden gesloten.

LIAM zette vorig jaar 350 personenauto’s, 700 lichte bedrijfswagens en 50 trucks af. Dat komt overeen met een marktaandeel van 3 tot 5% in Nederland. Het autobedrijf ging volgens Stern onderuit door een gebrekkige automatisering en een zwakke financiële basis. ‘Onderhoud en reparatie draaide wel goed,’ aldus directeur Van der Kwast in het FD.

Voor Stern, dat 2800 werknemers in dienst heeft, betekent het een uitbreiding van het marktaandeel in Mercedes-Benz, dat in Nederland rond de 15% ligt.Ook Pouw Beheer en Mercedes-Benz Nederland waren geïnteresseerd in aankoop van gezonde onderdelen van LIAM.

Leiden Nieuws liamfailliet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×