Mini-expositie documenten Tweede Wereldoorlog

Ter gelegenheid van de start van de ‘Beeldbank WO2 Leiden en regio’ is in de vitrine bij de entree van het Regionaal Archief Leiden (RAL) een kleine expositie te zien van documenten uit de periode 1940-1945. De expositie toont een kleine greep uit de duizenden documenten, die reeds door het RAL zijn gedigitaliseerd. Te zien zijn onder andere echte en valse persoonsbewijzen van Leidenaars, een vroeg exemplaar van een illegaal in Leiden uitgegeven krantje in mei 1941 en enkele andere voorbeelden van Leidse illegale pers. Daarnaast is ook een deel te zien uit het 12-delige dagboek van Han de Wilde, die tijdens de oorlogsjaren middenstander was in de Breestraat en op humoristische wijze commentaar geeft op het Schouwburgpubliek tijdens de oorlogsjaren.

De Beeldbank WO2 Leiden en regio zal eind april beschikbaar komen en vanaf die tijd geleidelijk worden aangevuld met nieuwe foto’ s en documenten tot er in de loop van 2010 zo’n 75.000 beelden op zullen staan, voorzien van tekst en uitleg.

Mensen, die zelf nog materiaal (originelen) hebben uit de periode 1940-1945 en dit aan het RAL willen schenken, of een verhaal te vertellen hebben over de Tweede Wereldoorlog, kunnen contact opnemen met het Regionaal Archief Leiden via tel. 071- 5165355 (mw. I. Pot) of via e-mail: info@leidenarchief.nl.

De mini-expositie loopt van 22 april tot 15 juli. Meer info: www.leidenarchief.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×