SP verbaasd over terugtreden Manita Koop

De SP is verbaasd over de manier waarop gedeputeerde Manita Koop afgelopen woensdag is teruggetreden. Ze stapte aldus de partij op nadat ze een verschil van mening had met haar eigen CDA-fractie, over haar voorstel voor de provinciale structuurvisie. SP-statenlid Eva de Bakker: “Koop voerde de mening van het hele college uit. Als het CDA het hier niet mee eens is, moeten ze uit de coalitie stappen. Nu offert het CDA slechts één van de twee gedeputeerden op.” De SP heeft vorig jaar een motie van afkeuring tegen Koop ingediend, omdat zij niet kon onderbouwen waarom ze een Milieu Effectrapportage voor de RijnGouweLijn-Oost niet nodig vond. Die motie werd niet gesteund.

De SP heeft geen behoefte aan een vervanger van Koop. “Bij de vorming van de coalitie hebben wij al uitgesproken dat volgens ons zeven gedeputeerden er één teveel is,” zegt De Bakker.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×