Does en Dwarswatering uitgebaggerd

In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland start Aannemer Verboon begin volgende maand met baggerwerkzaamheden in de Does en Dwarswatering. Uit beide waterwegen wordt in totaal zo’n 120.000 kuub bagger en 30.000 kuub ondergrond verwijderd. Beide wateren zijn belangrijke afvoeraders van het rijnlandse watersysteem. Ze slibben langzaam dicht door zaken als bladeren en aangevoerd slib. Dit slib moet periodiek worden weggehaald, zodat de afvoer van regenwater en oppervlaktewater door kan blijven gaan. Half maart 2010 moet al de bagger verwijderd zijn. Daarna start de verwijdering van de ondergrond.

De werkzaamheden vinden vanuit het water plaats en ook het vervoer van de bagger gebeurt zoveel mogelijk door het water, om overlast te voorkomen. De werkzaamheden worden tussen 07.00 en 19.00 uur uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de bagger gebruikt wordt in de Leiderdorpse Munnikenpolder.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×