Guus Hoogmoed, Patrick van Luijk, Maarten Heisen en Caimin Douglas, het estafetteteam dat in 2008 de Gouden Spike won. (Foto: PR).

Topatletiek bij 38ste ASICS Gouden Spike in Leiden

Op zaterdag 13 juni verzamelt de nationale atletiektop zich weer in Leiden om bij de 38ste ASICS Gouden Spike de strijd aan te gaan met elkaar en een keur aan buitenlandse atleten. Hoewel de inschrijving op 31 mei pas sluit, kan nu al gesteld worden dat deze wedstrijd van het Spar Baancircuit een topbezetting krijgt. Zo zullen de winnaars van 2008, de nationale estafetteploeg 4 x 100 meter met Maarten Heisen, Guus Hoogmoed, Patrick van Luijk en Caimin Douglas, opnieuw een gooi doen naar de door ASICS beschikbaar gestelde Gouden Spike voor de beste prestatie van de dag. De Olympisch finalisten hebben een tijd onder de 39 seconden aangekondigd en krijgen bij hun race tegenstand van beloftenteams uit Nederland en België. Onze snelste sprinters zullen daarnaast ook op de 100 en 200 meter uitkomen.

Uniek mag het optreden van de ‘Heptathlon All Stars’ genoemd worden. Onder deze naam hebben zevenkampsters Karin Ruckstuhl, Jolanda Keizer, Yvonne Wisse en Laurien Hoos zich aangemeld voor de 4 x 100 meter vrouwen. Deze gelouterde meerkamp atletn willen dit eenmalige estafette uitstapje heel serieus aanpakken en moeten in staat geacht worden het de sprintspecialisten heel lastig te maken. Spektakel verzekerd aan het begin van de middag!

Voor veel Nederlandse topatleten staat het seizoen in het teken van het wereldkampioenschap dat in augustus in Berlijn gehouden wordt. Zo zullen de meerkampers op één of meer onderdelen aan hun vorm werken. Karin Ruckstuhl heeft in overleg met de bondsarts besloten om dit jaar geen volledige meerkamp te doen. Wel wil ze een poging doen om zich op haar favoriete onderdeel verspringen te plaatsen voor Berlijn. De daarvoor benodigde 6.60 meter heeft ze ooit eenmaal gesprongen. In 2007 sprong ze in Leiden 6.62 meter waarmee ze toen de Gouden Spike verdiende.

Vuurwerk wordt er verwacht op de 800 meters, waar de beste Nederlandse atleten Yvonne Hak, Robert Lathouwers en Arnoud Okken in de strijd met buitenlandse toppers op zoek gaan naar winst én snelle tijden. Andere duels waar we naar uit kijken op 13 juni zijn die tussen hordenlopers Gregory Sedoc en Marcel van der Westen, tussen kogelstootsters Melissa Boekelman en Denise Kemkers en – mits hij op tijd hersteld is van zijn rugblessure – discuswerpers Rutger Smith en rising star Erik Cadee.

De 38ste Gouden Spike telt 24 onderdelen en start om 13:00 uur met het hoofdprogramma (het voorprogramma begint om 11.00 uur met het spectaculaire kogelslingeren). Iets na de klok van 17.00 uur zal een jury van drie de winnaar van de 38ste ASICS Gouden Spike bekend gemaakt worden. Het nationale en internationale deelnemersveld zal de komende weken nog verder uitgebreid worden. Zie hiervoor de berichtgeving de komende weken op de website www.goudenspike.nl.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×