1945 - 1965 Wederopbouw Leiden; tentoonstelling in RAP

Van 15 mei tot en met 28 juni is in RAP Architectuurcentrum de tentoonstelling ‘1945 – 1965 Wederopbouw in Leiden’ te zien. Veel gebouwen uit deze periode hebben hun oorspronkelijke functie verloren, of zijn afgebroken, omdat noodzakelijk onderhoud te kostbaar was. De meeste gebouwen en woningen uit de Wederopbouw kenmerken zich door grote soberheid. De oorzaak hiervan is te vinden in het gebrek aan financiĆ«le middelen en de schaarste aan bouwstoffen. De tentoonstelling is een oproep om zorgvuldiger om te gaan met het erfgoed uit deze periode, omdat het een wezenlijk onderdeel vormt van ons cultureel archief. Meer info en openingstijden: www.rapsite.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×