Eerste buurtcheques uitgereikt

Afgelopen woensdag mochten de eerste acht Leidenaars een buurtcheque ontvangen. Wethouder Pieter van Woensel reikte de cheques met een totale waarde van ruim 55.000 euro uit. De cheques kunnen worden aangevraagd door Leidenaars die een plan hebben voor het aanpakken of verbeteren van hun buurt of wijk. Als de gemeente een plan goedkeurt, ontvangt de bedenker een cheque met een vastgesteld budget. Hiermee kan de Leidenaar het plan gaan uitvoeren, waarbij de gemeente adviseert. In totaal stelt de gemeente dit jaar zes ton beschikbaar. De cheques die woensdag uitgereikt zijn, worden onder andere besteed aan een kerstfeest voor senioren en het opknappen van een speelveld.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×