Politie verspreidt witte voetjes

Wie in zijn huis een papieren voet vindt, heeft de boel niet goed afgesloten. De politie gaat namelijk opzoek naar huizen die niet goed afgesloten zijn, en legt daar witte papieren voeten neer met daarop de tekst: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Op deze manier wil de politie bewoners er op wijzen dat zij hun huis goed moeten beschermen tegen inbrekers en ramen en deuren niet moeten laten openstaan als ze niet in de buurt zijn. Agenten nemen contact op met de bewoners van alle huizen die voorzien zijn van een witte voet, en geven hen tips over het voorkomen van inbraak.

Politie Hollands Midden gaat tot deze campagne met de naam ‘Witte Voeten’ over, omdat het aantal inbraken de eerste drie maanden van dit jaar flink is gestegen. Zo steeg het aantal inbraken in januari met 13%. De campagne heeft in Kennemerland en AmsterdamAmstelland al successen opgeleverd.Als er toch ergens wordt ingebroken, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er indien nodig forensisch onderzoek plaats.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×