Schapen ontdaan van winterjas

De schapen van Kinderboerderij Merenwijk trekken zondagmiddag hun winterjas uit. Alle belangstellenden zijn welkom bij de scheerpartij. Ze kunnen niet alleen zien hoe het scheren van schapen in zijn werk gaat, maar ook hoe een spinnenwiel werkt en hoe wol gevilt kan worden. Wie liever zelf aan de slag gaat dan toekijkt, kan wol kaarten of er met een spintol een draad van maken. De wol wordt verkocht en is ook in kleine zakjes verkrijgbaar. Verder zal ‘De Bloeiende Kip’ zich presenteren. Dit is een stichting die de bevordering en ondersteuning van de Leidse natuur- en milieueducatie tot doel heeft. Ook is er een imker die demonstraties honingslingeren verzorgt en honingproducten verkoopt.

Tenslotte zijn er kraampjes met boeren kaas en boerenijs uit het Groene Hart.De activiteiten duren van 13.00 tot 16.00 uur.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×