Restauratie in 'Huiskamer van leiden'

Het prachtige, oude Leidse stadscafé, De Bonte Koe, is na ruim 100 jaar toe aan een grondige restauratie. De monumentale tegeltableaus van Hollandse vergezichten dienen grondig onderhanden genomen te worden en dat kost geld! Mensen, die een steentje willen bijdragen om deze bijzondere ’huiskamer van Leiden’ voor het nageslacht te bewaren, kunnen voor een bedrag van €100,- een eigen ‘Bontekoedag’ reserveren. Elke donateur kiest een datum en jaarlijks biedt Café de Bonte Koe op die dag voor tien euro iets lekkers naar eigen keuze aan. 364 tegels met naam en datum worden na afloop van de actie in een tegeltableau gevat, dat een permanente plaats in het café krijgt. Aad van der Luit zal zaterdag 30 mei het startschot geven voor deze unieke restauratie-actie ‘Zolang er tegels zijn…’

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×