Aikido-grootmeester bezoekt Leiden

Op 22, 23 en 24 mei organiseert Aikido-vereniging Shi Zen Ryu uit Leiden een Aikido-stage met Anno shihan (8e dangraad). Deze stage is een unieke gebeurtenis en zal bezocht worden door zowel Nederlandse als buitenlandse Aikido-beoefenaars. Aikido is een Japanse krijgskunst (budo) die is ontstaan uit de oude tradities en vaardigheden van de Japanse samoerai. Aikido is een sierlijke, geweldloze krijgskunst, waarbij fysieke kracht tot een minimum beperkt wordt en soepelheid, dynamiek, flexibiliteit en innerlijke kracht juist worden gestimuleerd. Aikido wordt daarom ook veel door vrouwen beoefend.

In november 2008 hebben 20 aikidoka van Shi Zen Ryu een bezoek gebracht aan de Kumano Juku Dojo in Shingu (Japan). Anno Shihan is de dojocho, het hoofd, van deze dojo. De reis naar Japan vond oorspronkelijk plaats om deel te nemen aan de Kokusai Taikai 2008, de internationale Aikido-bijeenkomst in Tanabe, Japan. Naar aanleiding van dit bezoek heeft ‘Shi Zen Ryu’ Anno Shihan uitgenodigd voor een stage in de dojo van Shi Zen Ryu. De uitnodiging is aanvaard en dus zal hij een stage geven van 22 t/m 24 mei. Hij zal daarbij geassisteerd worden door Tsutomu Sugawa Shihan (7e dan) en Teruo Nishi (6e dan).

De Aikido-stage door Motomichi Anno shihan wordt gegeven in Zoeterwoude. De lestijden zijn te vinden op //www.shizenryu.nl/stage-anno-shihan.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×