Enorme regenbuien zorgen voor veel overlast op onder andere de Willem de Zwijgerlaan.

Hevige regenval zorgt voor grote overlast verkeer

De hevige regenval zorgde afgelopen nacht op veel plaatsen voor grote wateroverlast. Op de Willem de Zwijgerlaan ontstond ter hoogte van de Groenoordhallen zelfs een zeer verkeersgevaarlijke situatie. Door het verwijderen en asfalteren van de middenberm en het aanleggen van een hoger gelegen nieuwe verbindingsweg naar de Musschenbroekstraat, bleek de riolering niet voldoende op de nieuwe situatie te zijn aangepast en ontstond een zeer grote en diepe waterplas die zich tot over beide rijbanen en het fietspad zich uitstrekte. Veel automobilisten schrokken van de enorme watermassa en trapten op de rem met alle gevaren voor het achterop komende verkeer tot gevolg. Bij verschillende auto’s sloeg zelfs de motor af toen ze door de grote watermassa reden, waardoor het voertuig nog in de plas of direct daarna op de rijbaan bleef staan. Enkele automobilisten moesten hun voertuig zelfs achterlaten.

Ook zijn verschillende automobilisten door de plotselinge kracht van het water een wieldop verloren die soms als een projectiel over de weg verder rolde. Nadat de politie was gewaarschuwd, heeft deze de plek gemarkeerd in afwachting van de brandweer om het water weg te zuigen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×