Plein Beestenmarkt wordt opgeknapt

De gemeente Leiden heeft een bouwvergunning verleend voor het plaatsen van banken, verlichting, afvalbakken, ondergrondse afvalcontainers, boom- en bloembakken en het verplaatsen van enkele fietsenrekken op de Beestenmarkt. De Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit had eerder een negatief welstandsadvies uitgebracht, maar het college van burgemeester en wethouders legt dat naast zich neer. Het college vindt dat er voldoende gronden aanwezig zijn om toch de bouwvergunning te verlenen.

Het gaat om sfeerverhogende aanpassingen en met het zomerseizoen en daarmee ook het watertoerisme in aantocht, wil de gemeente niet langer wachten. Aan de ondernemers rond het plein is gevraagd om grotere terrassen neer te zetten. Ook hoopt de gemeente dat de kwaliteit van de gevels en gevelreclame door de ondernemers wordt aangepakt. Ook extra activiteiten krijgen ruim baan.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×