Jeroen Slor in actie bij de Rotterdam Challengers, foto: Wim Helmer.

Jeroen Slor nieuwe aanwinst Zorg en Zekerheid Leiden

Jeroen Slor, de ‘Rookie of the Year’ van de FEB Eredivisie in het seizoen 2007-08, speelt het komende seizoen voor het eredivisie basketballteam van Zorg en Zekerheid Leiden. De 24-jarige ‘forward’ komt van Rotterdam Challengers, maar kon door een knieblessure een heel seizoen niet spelen. Na een rustig herstel is Slor weer helemaal fit en trainde hij ook weer voor de volle 100% mee. Coach Toon van Helfteren, die de boomlange speler twee jaar geleden naar Rotterdam haalde, wilde Slor graag bij de Leidse ploeg hebben.

In Leiden wilde men Slor rustig brengen via veel speeltijd in het tweede team en als bankspeler bij het eerste. Van Helfteren kon hem wel een plaats beloven in het eerste team. Dat werd een succes, want hij werd aan het einde van de competitie uitgeroepen tot beste eerstejaars in de eredivisie.

Hij speelde in 39 van de 40 wedstrijden gemiddeld bij 17 minuten, maakte zes punten en pakte drie rebounds per wedstrijd. In de play-offs krikte hij die cijfers op tot tien punten en 5.6 rebounds.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×