Binnen twee jaar permanent asielzoekerscentrum

De gemeente Leiden en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hopen binnen twee jaar een permanente locatie in Leiden te openen voor de opvang van minimaal 450 asielzoekers. Het nieuwe AZC moet op termijn de opvang in Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg vervangen. Dat sluit in september de deuren. De ongeveer 150 asielzoekers die daar nu nog worden opgevangen, worden elders in Nederland ondergebracht. Na een zoektocht zijn er drie locaties overgebleven die in aanmerking komen voor het nieuwe AZC: het voormalige pand van Heerema aan de Vondellaan, de steenopslag tegenover Rhijnhof aan de Haagse Schouwweg en een grasland lanfs het Delftse Jaagpad bij de Voorschoterweg. Naast deze drie plekken, wordt ook bekeken of asielzoekers tijdelijk kunnen worden opgevangen in de Oostvlietpolder.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×