Leiden krijgt tweede ster voor veilig winkelgebied

Afgelopen avond heeft burgemeester Lenferink de tweede ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen in ontvangst genomen op het dakterras van Vroom & Dreesmann aan de Aalmarkt. “We zijn gewogen en goed bevonden! In Leiden is het veilig ondernemen en dus ook veilig winkelen en dat is een prachtige opsteker voor de stad,” zo reageert Centrummanager Joost Bleijie namens de werkgroep winkelcriminaliteit in een eerste reactie. De werkgroep, waarin de Gemeente Leiden, de Kamer van Koophandel, de politie, de brandweer en de winkeliersverenigingen zitting hebben, is ruim een jaar bezig geweest om de tweede ster binnen te halen.

Bleijie: “Er is hard gewerkt om de binnenstad van Leiden te laten voldoen aan de kwaliteitseisen. Het is een compliment waard aan alle betrokken partijen dat het gelukt is om na de eerste nu ook de tweede ster te bemachtigen”. Veiligheid in en rondom de winkels, het bestrijden van overlast, het verbeteren van het uiterlijk van het winkelgebied en brandveiligheid van winkels zijn voorbeelden van criteria die centraal gestaan hebben bij de beoordeling.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×