Studenten niet gastvrij voor inbrekersgilde

De Leidse studenten zijn vorige maand niet gastvrij geweest voor het inbrekersgilde. Het lukte dieven slechts één keer om een laptop buit te maken. De gedupeerde was een 24-jarige bewoner van de Prinsenstraat. Toen hij op de ochtend van 19 mei vertrok, had hij zijn raam en deur netjes afgesloten. Zijn laptop die voor het raam stond, zag er zo aanlokkelijk uit dat inbrekers het raam openwrikten en de computer wegnamen. Een 19-jarige bewoner van een kamer aan de Vliet had meer geluk. Hij werd rond 05.30 uurwakker van geluiden bij het raam dat op een kiertje stond en zag hoe iemand naar binnen klom. Hij sprong uit bed en probeerde de inbreker te pakken te krijgen. Na een korte worsteling, wist deze te ontkomen. De vrijheid van de insluiper was van korte duur. Op basis van het signalement had de politie hem na een paar uur te pakken.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×