Uitverkoop gemeentepanden even van de baan

Het plan van wethouder Marc Witteman om marktconforme huren op te leggen aan culturele en sociale organisaties die in een gebouw van de gemeente gehuisvest zijn, is even van de baan. Afgelopen woensdag kwam dit voorstel van het college tijdens de Commissie Werk en Financièn aan de orde. Witteman legde toen uit dat het verhuren en bezitten van panden geen taak van de gemeente is en dat al het gemeentelijke vastgoed, met uitzondering van het Stadhuis, in de verkoop zou kunnen. Volgens de SP maakten 157 maatschappelijke organisaties die in een dergelijk pand zitten, bezwaar tegen het plan. Ook de gemeenteraad ging niet akkoord met het voorstel, waarop de wethouder het introk.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×