Heere Schouten zoekt veermannen en vrouwen

Voetveer De Heere Schouten is dringend op zoek naar veermannen en vrouwen. De Heere Schouten is een 100-jarig salonbootje dat wandelaars vervoert van recreatie-eiland Koudenhoorn naar de Zwanburgerpolder en vanaf de Zwanburgerpolder naar De Tengnagel. Deze gebieden liggen ter hoogte van de Leidse Merenwijk. Het voetveer vaart in de zomer zes dagen per week, zeven uur per dag. Er zijn altijd twee vrijwillige schippers aan boord. Omdat er nu niet genoeg vrijwilligers zijn, is het team dringend op zoek naar versterking. In principe is iedere schipper eens in de één tot twee weken aan de beurt voor een dienst van 3,5 uur. Iedere nieuwe vrijwilliger krijgt een uitgebreide training.

Omdat een vaarbewijs verplicht is, kunnen vrijwilligers die dat nog niet hebben dit op kosten van de gemeente Teylingen behalen. Wie geïnteresseerd is, kan mailen naar Chrissy van der Pijl c.vanderpijl@teylingen.nl.  

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×