GroenLinks bezorgd over bescherming persoonsgegevens

GroenLinks Leiden is bezorgd over de bescherming van persoonsgegevens. De gemeenten registreren alle inwoners die een uitkering ontvangen. Ook het UWV en de SVB leggen veel gegevens vast, in het kader van “werk en inkomen”. De verschillende instanties kunnen op veel fronten van elkaars informatie gebruik maken. Uit een rapport van de Inspectie Werk en Inkomen blijkt dat het in veel gemeenten niet goed zit met de beveiliging van die persoonsgegevens. GroenLinks wil weten hoe het in Leiden met die veiligheid is gesteld en vraagt het college om duidelijkheid.

De partij wil onder andere weten of Leiden meegedaan heeft aan het onderzoek en of burgemeester en wethouders naar aanleiding van de uitslag actie hebben ondernomen. Ook is GroenLinks benieuwd naar een eventueel beveiligingsplan.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×