Te weinig getuigen bellen alarmnummer

Politie Hollands Midden is van mening dat te weinig getuigen van misdrijven 1-1-2 bellen. Hierdoor kan een groot deel van de criminaliteit niet worden opgelost. Zo bleek uit een onderzoek dat in 2006 werd gehouden dat slechts één op de negen getuigen direct het alarmnummer belde. Uit dat onderzoek bleek ook dat 85% van alle gemelde criminaliteit werd opgelost door aanhoudingen op heterdaad.Door middel van de campagne “1-1-2 daar pak je ook daders mee” roept Politie Hollands Midden getuigen op, altijd het alarmnummer te bellen.

Dit nummer hoeft niet alleen gebeld te worden in geval van levensbedreigende situaties. Het moet in alle gevallen dat een seconde telt. Dat is dus ook wanneer iemand getuige is van diefstal, vernieling of andere delicten. Op www.112heterdaad.nl staat meer informatie.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×