De Lakenhal is een kostbaar schilderij rijker. Het gaat om het Laatste Oordeel dat rond 1530 geschilderd is door Aertgen Claeszoon van Leyden (1498-1564). Het doek is nauw verwant met het Laatste Oordeel uit1526 van Lucas van Leyden dat ook in De Lakenhal hangt. De nieuwe aanwinst is al in het museum te bewonderen. In 2011 maakt het deel uit van de overzichtstentoonstelling Lucas van Leyden en zijn tijd die De Lakenhal organiseert in samenwerking met het Rijksmuseumen het Metropolitan Museum in New York. De Lakenhal die al jaren belangstelling voor het peperdure schilderij had, kon het onlangs van een Amerikaanse particulier kopen, dankzij de steun van een particulier fonds. (Foto: Lakenhal).

Laatste Oordeel Aertgen van Leyden bij Lakenhal

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×