Vandaag, om 17.00 uur, is Leiden Culinair 2009 onder grote belangstelling feestelijk geopend. 14 restaurants presenteren zich op de Garenmarkt, dat omgetoverd is tot een culinair plein. De grote parasol en de tenten van de restaurants deden vandaag vooral dienst als schaduwplekken in de warme zomerzon. Rob van Marwijk hield een inleidend woord en bedankte de sponsoren, die ondanks de creditcrisis, gelukkig bereid waren dit Leidse festival te steunen. Daarna stelde Van Marwijk de deskundige jury voor, die onder leiding van topkok Paul Fagel, uit de familie van bekende restaurateurs, bij de 14 restaurants gaat proeven en keuren en een winnaar zal kiezen. Waarschijnlijk doordat Restaurant Rembrandt een nieuwkomer op het festival is, werd daar direct na de opening gestart met het voorgerecht. De redactie van Sleutelstad mocht even meeproeven van de overheerlijke 'Kunstwerkjes van Rembrandt'. Meer info: www.leidenculinair.nl.

Foto's: Jacqueline Borg 

Leiden Culinair 2009 van start

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×