Uitstel van executie voor LAKtheater?

Mede naar aanleiding van de vele signalen van onder andere de verschillende fracties en brieven van Leidenaren, hebben de gemeente en het bestuur van de Universiteit een aantal gesprekken gevoerd over de toekomst van het LAKtheater. Deze gesprekken hebben geleid tot de ondertekening van een convenant, waarin het bestuur van de Universiteit het LAKtheater nog twee jaar zal blijven exploiteren en de gemeente Leiden haar bijdrage verhoogt naar 275.000 euro (ca. 50% van de programmalasten) per seizoen 2010-2011. De exploitatie voor seizoen 2011-2012 is nog afhankelijk van de uitkomst van het Kaderbesluit, dat de gemeenteraad komend najaar zal nemen. Wethouder Jan-Jaap de Haan (Cultuur): “Ik ben blij met dit convenant. Immers: eerder had de universiteit besloten het LAKtheater al na het komende seizoen te gaan sluiten. Nu hebben we meer tijd om de mogelijkheden te onderzoeken het vlakke vloer-theater te behouden”.

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×