Leiden gaat vuile vrachtwagens uit centrum weren

Leiden gaat vanaf volgend jaar de meest vervuilende vrachtwagens uit het centrum weren. Op 1 januari 2010 wordt er een zogenaamde milieuzone ingevoerd voor een periode van drie jaar. Op basis van de uitstoot wordt dan bepaald welke vrachtwagens niet langer welkom zijn in het gebied binnen de singels en het oostelijk deel van de Morsweg. door de invoering van de milieuzone kan de luchtkwaliteit worden verbeterd, zonder een totaal (vracht)verkeers­verbod in te voeren. Aan de rand van het verbodsgebied komen speciale nieuwe verkeersborden te staan die de zone markeren. Deze zijn speciaal voor het aangeven van milieuzones ontworpen en Leiden is één van de eerste gemeenten ze gaat plaatsen.

De omvang van de milieuzone is vastgesteld in samenspraak met betrokken partijen (Leidse binnenstad ondernemers, bewoners en vervoerders) en op basis van onderzoek. Daarin is de effectiviteit en de omvang van een in Leiden in te voeren milieuzone onderbouwd. Begin september organiseert de gemeente voor betrokken bedrijven een informatiebijeenkomst.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×