Schonere auto's bij gemeente

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente een aantal nieuwe milieuvriendelijker auto’s in gebruik genomen. De auto’s rijden op aard- of biogas of hebben een roetfilter. Het aanpassen van de voertuigen aan strenge milieueisen is één van de maatregelen die de gemeente Leiden neemt om de luchtkwaliteit te verbeteren. In de toekomst volgen meer maatregelen, zoals een milieuzone waarin alleen vrachtauto’s mogen komen die niet teveel schadelijke stoffen uitstoten. Ook komen er ‘groene golven’ waarbij verkeerslichten zo worden afgesteld dat automobilisten bij een constante snelheid groen licht krijgen en daardoor voor minder uitlaatgassen zorgen.

Bij het ontwerpen van nieuwe wijken of het herstructureren van bestaande wijken krijgt schoon vervoer voortaan voorrang. De gemeente wil mensen die voor schoon vervoer kiezen op die manier belonen.

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×