Vrouw bevalt in portiek van flatgebouw

Vijf agenten hebben gisteren op de Schubertlaan geholpen bij een bevalling in een portiek van een flatgebouw. Even na 18.30 uur belde de echtgenoot naar de hulpdiensten omdat zijn echtgenote aan het bevallen was in het portiek. Toen de agenten ter plaatse kwamen, had de vrouw had al sterke wee├źn. De vrouw werd op de grond gelegd waarna al snel het hoofdje van de baby zichtbaar werd. Agenten gaven de vrouw instructies over haar ademhaling, puffen en persen. Bij de volgende wee werd het kindje geboren en in de armen van de vader gelegd.

Omdat het kindje niet huilde en erg rustig was, wreef een agent over het borstje en maakte de oogjes schoon. Onder toeziend oog van vader, collega-agenten en omstanders opende het kindje de ogen. De ambulance bracht het jonge gezin naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×