Beroving mislukt door hevig verzet

Vannacht rond 02.45 heeft de politie een 32-jarige man, met onbekende woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van een poging tot beroving. Kort daarvoor had de man geprobeerd met veel geweld een 35-jarige Leidse vrouw te beroven. De man volgde de vrouw al vanaf de Steenstraat en sprak haar op de Oude Singel aan. Na een korte woordenwisseling vervolgde de vrouw snel haar weg, maar op de hoek bij de Korte Mare stond de man plotseling weer voor haar en begon aan haar tas te rukken. De Leidse bood echter hevig verzet, maar werd geschopt en geslagen en viel op de grond. Toen zij het op een gillen zette, ging de man er zonder buit vandoor. Op basis van het signalement kon hij even later op de Stationsweg worden aangehouden. De politie onderzoekt of de man bij meerdere berovingen in Leiden betrokken is geweest.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×