Politie Hollands Midden ontslaat brigadier

Tijdens een disciplinair onderzoek, dat tegen de partner van een 45-jarige brigadier werd ingesteld, wegens belastingfraude, bleek dat de brigadier hem zelf hielp om zijn gelden veilig te stellen. Bij het onderzoek heeft de brigadier expres tegengewerkt, terwijl zij als ambtenaar van politie juist met justitie had moeten samenwerken. Op basis van deze feiten heeft de korpsbeheerder van Politie Hollands Midden de bewuste brigadier ontslagen. “De brigadier heeft zich niet gedragen zoals van een goed politieambtenaar verwacht mag worden en heeft zich daarmee aan ernstig plichtsverzuim schuldig gemaakt. Dit plichtsverzuim raakt het hart van de politietaak. Daarom is strafontslag hierbij op zijn plaats”, aldus de korpsbeheerder.

Leiden Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×