Schedel van een dodo, foto: PR.

Van dodo tot DNA, oeroude raadsels gereconstrueerd

Dr Jeremy Austin, Deputy Director van het Australian Centre for Ancient DNA, houdt aanstaande woensdag, 12 augustus, een interessante lezing in het Auditorium van Naturalis. De lezing, in het Engels, gaat over zijn DNA-onderzoek uit dodobotten. Volgens de geleerde biedt historisch DNA ongekende mogelijkheden om raadselachtige evolutionaire gebeurtenissen te kunnen verklaren. Behalve het onderzoek aan de dodobotten, werkt Austin ook aan buidelwolven en uitgestorven reuzenschildpadden. De winning en analyse van DNA vereist speciale technieken, maar maken het mogelijk om ’terug in de tijd’ te reizen en te ontdekken hoe dieren en planten reageerden op vroegere klimaatveranderingen.

De lezing start om 15.00 uur en de toegang is gratis. Aangeraden wordt om tijdig te komen, want vol is vol.

Meer info: www.naturalis.nl .

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×