Orgelconcert met Bach, Sweelinck, Pachelbel en Manneke

Komende donderdag rollen de tonen van Bach, Sweelinck, Pachelbel en Manneke door de Hooglandse Kerk. De muziekstukken worden gespeeld door Jos van der Kooy, de stadsorganist van Haarlem en bespeler van het orgel van de Amsterdamse Westerkerk. Van der Kooy zal niet alleen de stukken ten gehore brengen, maar ook op de thema’s improviseren. Hij sluit het concert af met een geĆÆmproviseerde Passacaglia en Fuga. Het concert begint om 20.15 uur en wordt voorafgegaan door de bespeling van het carillon van het Stadhuis. De toegangsprijs is 10 euro, inclusief drankjes en programma.

Op www.cathedralorgan.nl staat meer informatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×