Weer flink aantal personen aangehouden voor rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.10 uur, werd de politie getipt over een vrouw, die haar fiets niet meer kon besturen en regelmatig viel. Daarbij beschadigde de aangeschoten vrouw meerdere geparkeerde auto’s. De uitslag van de ademanalyse van deze 25-jarige Rijnsburgse gaf aan, dat zij veel te veel had gedronken.
In dezelfde nacht, rond 04.10 uur, zagen agenten op het Levendaal een 24-jarige Leidenaar met zijn snorfiets onderuit gaan. Een vriend, die achterop zat raakte daarbij licht gewond. De Leidenaar had ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer geconsumeerd. Daarnaast had hij ook geen rijbewijs.

Ook zondag was het weer raak en werd een 37-jarige Leidenaar op een snorfiets van de weg gehaald met een stuk in zijn kraag. Kort daarna, rond 05.45 uur werd op de Ter Haarkade een 24-jarige automobilist uit Leiden aangehouden, die bovendien iedere medewerking naar een onderzoek van zijn alcoholgebruik weigerde. De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.
Zondagavond hield de politie rond 20.00 uur 46-jarige man uit Leiden aan, die dronken op zijn snorfiets over de Lammenschansweg reed. Ook van hem is het rijbewijs ingenomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×