Voorzitter Eli Vogelenzang overhandigde vanmorgen twee cheques van 1250 euro aan respectievelijk directeur Lideweij Hylarides van het Willem Alexander Kinderfonds en Marcel Verburg, voorzitter van Hospice Issoria. (Foto: Chris de Waard).

Opbrengst zwemvierdaagse naar goede doelen

Vanaf aanstaande maandag wordt de Leidse zwemvierdaagse weer gehouden in de zwembaden de Zijl en de Vliet. Naar verwachting zullen zo’n 800 zwemmers zich vier dagen lang melden voor 500 meter zwemplezier. De zwemvierdaagse duurt vijf dagen, dus er kan één dag worden overgeslagen. Vanmorgen werd alvast de opbrengst van het zwemevenement verdeeld. Voorzitter Eli Vogelenzang van de Commissie Zwemvierdaagse overhandigde twee cheques van elk 1250 euro aan het Willem Alexander Kinderfonds van het LUMC en Hospice Issoria.

De Leidse Zwemvierdaagse wordt komende week voor de 34e keer georganiseerd door de samenwerkende Leidse zwemverenigingen, LZ1886, de Leidse Watervrienden, de Zijl/LGB, en de Leidse Reddingsbrigade in samenwerking met het Sportbedrijf Leiden en de Eerste Leidsche EHBO brigade.

In het kader van meer bewegen om zodoende minder dikke mensen te krijgen, kan jong en oud aan deze recreatieve sportieve activiteit deelnemen. Het is de bedoeling dat er gedurende 4 avonden een afstand van 500 meter per avond wordt afgelegd, men mag tussendoor in het water staand aan de zijklant uitrusten en bij het volbrengen van de totale afstand van 2000 meter ontvangen de deelnemers een medaille.

Op de zwemavonden kan er gestart worden in het binnenbad van zwembad de Zijl van 19.00 tot 20.15 uur en in het buitenbad van zwembad de Vliet van 19.00 tot 20.15 uur. Ook dit jaar wordt de zwemvierdaagse opgeluisterd met gezellige achtergrond muziek.

De kosten voor deelname zijn € 4,50 voor vier avonden zwemmen. Deelnemers kunnen een avond verhinderd zijn want er zijn vijf avonden beschikbaar. De voorverkoop loopt via de zwembaden, maar kaarten zijn ook op de avonden zelf verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad.

Leiden Sport zwemvierdaagse


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×