Voorlopig niet zwemmen in Valkenburgs Meer

De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor het Valkenburgs Meer. Voor het Braassemermeer is een zwemverbod ingesteld. Reden is een grote hoeveelheid giftige blauwwieren. Als blauwwieren een drijflaag gaan vormen, neemt de hoeveelheid giftige cyanobacteriƫn toe. Als de concentratie te hoog is, wordt er een negatief zwemadvies of zwemverbod afgekondigd. Een drijflaag van blauwwieren ziet er uit als een groen-blauwe olieachtige laag op het water.

Actuele informatie is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland (www.zuid-holland.nl/zwemwater) en op NOS tekstpagina 725. De zwemwater telefoon (070-441 75 50) is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur. Men kan hier terecht met alle vragen over zwemwater en het melden van gezondheidsklachten. Vragen kunnen ook per email gesteld worden via zwemwater@pzh.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×