Vragen PvdA over Leidse thermometer

Naar aanleiding van een artikel dat gisteren in het Leidsch Dagblad stond, legt de PvdA het college schriftelijke vragen voor. Volgens dat artikel gaf de thermometer op de website van de gemeente de afgelopen dagen onterecht temperaturen onder de 28 graden aan. Hierdoor kon het Tropisch Weer Scenario niet worden ingevoerd en moesten de terrassen op het normale tijdstip sluiten. Volgens het artikel gaf de thermometer een lagere temperatuur aan, omdat het koelere Valkenburg als meetpunt wordt gebruikt.

De PvdA vraagt burgemeester en wethouders of het waar is dat Valkenburg als meetpunt wordt gebruikt en of zij het er mee eens zijn dat het in die dichter bij de kust gelegen plaats koeler is dan in de Sleutelstad. Als dat zo is, is het de vraag waarom de gemeente geen meetpunt in Leiden zelf gebruikt en of het college dit wil overwegen op korte termijn te gaan doen.

Als het college niet vindt dat het scenario bij een temperatuur van 28 graden moet worden uitgevoerd, waarbij de terrassen dus langer open mogen zijn, overweegt de PvdA een initiatiefvoorstel in te dienen waarmee de belemmeringen rond het langer open houden van terrassen helemaal worden weggenomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×