'Amerikaanse reizen', realistische schilderijen van Hein Vandervoort

Kunstenaar Hein Vandervoort besloot in de jaren 80, nadat hij zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag voltooide, om de wereld te gaan verkennen. Vandervoort komt terecht in Amerika, waar hij rondreist en zijn ervaringen en beelden vastlegt op foto’s. Deze foto’s inspireren hem vervolgens in zijn realistische schilderijen. Verschillende aspecten komen terug in het werk zoals locaties, voorwerpen, gebeurtenissen en ervaringen. Het werk kenmerkt zich door een zeer eigen manier van schilderen en kleurgebruik. Van 2 tot en met 30 september is een serie ‘Amerikaanse reizen’ te zien bij galerie Zône.

Meer info over de kunstenaar: //members.casema.nl/heinvandervoort/ . Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×