Gevulei start campagne voor scheiden afval

Vandaag begint de Gemeenschappelijke Vuilverwerking Leiden en omstreken (Gevulei) met de campagne `Afvalscheiding: Een goed plan’. Hiermee wil de Gevulei de inwoners van Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude aansporen hun afval beter te scheiden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er tussen het restafval nog teveel papier, textiel en glas zit. De afvalscheiding is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook een kostenbesparing op. Het vernietigen van restafval kost namelijk meer dan het hergebruik. De campagne duurt twee jaar en richt zich eerst op de inzameling van papier en karton.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×