GroenLinks wil snel meer studentenkamers

GroenLinks wil dat er nog deze gemeenteraadsperiode concrete plannen worden gemaakt om meer betaalbare studentenkamers in Leiden te realiseren. Bij de opening van het nieuwe Academische jaar maandag, voert de partij dan ook actie. Duoraadslid Ivo van Spronsen zegt dat het tekort inmiddels opgelopen is tot meer dan 2000 kamers. Omdat het volgens hem belangrijk is dat studenten met elkaar wonen in de stad waar zij studeren, stelt hij voor zo snel mogelijk op zoek te gaan naar creatieve oplossingen zoals wooncontainers.

GroenLinks vindt verder dat er haast gemaakt moet worden met het besluit over de bouw van 2000 extra kamers achter station Lammenschans. Voor maart wil de partij weten wie het complex gaat bouwen en wanneer het klaar is.

Volgens de partij is het tekort aan kamers niet alleen door de groei van het aantal studenten ontstaan, maar komt het ook doordat particulieren hun te verhuren kamers ombouwen tot dure appartementen. Van Spronsen vindt dat particulieren juist gestimuleerd moeten worden hun kamers aan studenten te verhuren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×