Ondertekening van het convenant door de wethouders, foto: PR.

Jan-Jaap de Haan tekent convenant Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid

Afgelopen vrijdag hebben de wethouders van de zestien gemeenten uit Holland Rijnland en de Rijnstreek, hun handtekening gezet onder een het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid. Jan-Jaap de Haan zette zijn handtekening voor de gemeente Leiden. In vergelijking met andere regio’s lijken Holland Rijnland en Rijnstreek redelijk ‘recessie-proof’ te zijn; in tegenstelling tot andere regio’s zijn de werkloosheidcijfers in onze regio nog niet zo hoog. Met dit regionale actieplan, dat door De Haan opgesteld is en waarvoor de rijksoverheid extra middelen beschikbaar heeft gesteld, spelen de zestien gemeenten in op de situatie van de jongeren. Door hen langer te laten leren staan ze straks sterker op de arbeidsmarkt. Momenteel is er structureel onvoldoende instroom vanuit het onderwijs en is de aansluiting onderwijs- arbeidsmarkt nog steeds niet op orde.

De Haan: “We gaan voorkomen dat er net als in de jaren tachtig een groep ontstaat die jarenlang de aansluiting met de arbeidsmarkt gaat missen. We grijpen de kans om onze jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Door ze langer te laten leren, ze beter te volgen en door betere voorwaarden te scheppen dat niemand buiten de boot valt.”

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×