Lezing kaartencollectie Hoogheemraadschap Rijnland

De Historische Vereniging Oud Leiden organiseert voorafgaand aan de Open Monumentendagen een lezing. In het Gemeenlandshuis zal kaartbeheerder Rob van Iterson vertellen over de kaartencollectie van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Sinds de 13e eeuw is het hoogheemraadschap verantwoordelijk voor de waterhuishouding in Rijnland. IN 1578 kocht het bestuur het Gemeenlandshuis. Het Hoogheemraadschap maakte bij het verrichten van de werkzaamheden gebruik van kaarten. Deze waren onder andere nodig bij het plannen van waterstaatkundige ondernemingen en de verkoop van stukken grond. Tijdens de lezing, op 11 september, worden digitale beelden getoond van waterstaatkundige ingrepen. Ook kunnen de aanwezigen een aantal originele wantkaarten bewonderen. Het Gemeenlandshuis is te vinden aan Breestraat 59. De zaal is vanaf 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×