Dr. Asghar A. Seyed-Gohrab, foto: universiteit Leiden.

Lezing over positie vrouw in moderne Iraanse samenleving

Aanstaande zondag zal Dr. Asghar A. Seyed-Gohrab, in het kader van het project ‘Zijlicht’ in het Scheltemacomplex, een interessante lezing geven over de positie van de vrouw in de moderne Iraanse samenleving. Seyed-Gohrab (1968), verbonden aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, heeft naast zijn indrukwekkende wetenschappelijke werk op het gebied van de Perzische literatuur, geprobeerd om belangstelling te wekken voor alle mogelijke aspecten van de Iraanse en Perzische cultuur. Het belangrijkste onderwerp waar Seyed-Gohrab zich mee bezighoudt, is de Perzische poëzie, die hij ook vertaalt. Binnen een samenleving, die zelf op zoek is naar een nieuwe identiteit in een mondialiserende wereld proberen Iraanse vrouwen een uitlaatklep te vinden voor hun persoonlijke ambities. Via de film ‘The Day I Became a Woman’ van Marziyeh Meshkini wordt het onderwerp ondersteund.

De lezing vindt plaats op 6 september, aanvang 15.00 uur; toegang gratis. Aansluitend wordt ‘Float’ geopend, een filmregistratie van het kunstproject van Rachel Bacon over hedendaagse vluchtelingen.

Meer info: www.scheltemacomplex.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×