PvdA bezorgd over misstanden Winnersway

De PvdA is bezorgd over de misstanden bij Winnersway. Eind vorige maand legde de partij het college al schriftelijke vragen voor over de situatie bij deze opvang voor drugsverslaafden en de rol van de gemeente daarbij. Nu de partij nog meer informatie over de misstanden ontvangen heeft, stelt raadslid Roelof van Laar burgemeester en wethouders nu aanvullende vragen.

Hij wil allereerst weten of het klopt dat Winnersway de verdiensten van de deelnemers sinds 2005 niet meer aan Sociale Zaken opgegeven heeft en welke actie SoZa daarop heeft ondernomen. Ook wil hij weten of het college inzicht in de geldstromen van de Stichting Werkprojecten heeft en of het waar is dat deze stichting de begeleiding van de werktrajecten zowel bij de werkgevers als via de zorggelden liet dekken.

De PvdA heeft verder gehoord dat cliënten die bij Winnersway weg wilden, te horen kregen dat hun uitkering zou worden stopgezet, waarna zij zich als dakloze zouden moeten inschrijven en een nieuwe uitkering zouden moeten aanvragen. Omdat de cliënten niet de middelen hadden om tijdelijk zonder uitkering te leven, gingen veel van hen niet bij Winnersway weg, aldus de partij. Van Laar wil weten of dit beeld klopt en of de ex-cliënten dit tijdens de gesprekken kenbaar gemaakt hebben. Ook vraagt hij of het inderdaad waar is dat de uitkering van ex-cliënten gestopt werd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×