Neem een kijkje bij Matilo

Wie nieuwsgierig is naar het archeologisch onderzoek bij park Matilo in Roomburg,kan er dit weekend een rondleiding volgen. Met behulp van een grondradaronderzoek is de afgelopen tijd geprobeerd de contouren van het castellum in kaart te brengen. Omdat de onderzoeksresultaten niet genoeg informatie opleverde om een inrichtingsplan voor het park te maken, is besloten een proefsleuf te graven. De archeologen verwachten met behulp daarvan de gracht en muur van het vroegere Romeinse Castellum te vinden.

Morgen en overmorgen start er van 13.00 tot 16.00 uur, ieder heel uur een rondleiding. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar start er tegelijkertijd een speciale rondleiding, die in het teken van de Romeinen staat. Alle rondleidingen beginnen in de Besjeslaan ter hoogte van huis 3A.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×