Meer herrie door Tweede Kaagbaan

Als er een Tweede Kaagbaan komt, neemt de geluidshinder in het noordelijke deel van Zuid-Holland aanzienlijk toe. Dat blijkt uit een onderzoek dat een onafhankelijk adviesbureau op verzoek van de provincie uitgevoerd heeft. Volgens dat onderzoek stijgt het aantal bewoners dat ernstige geluidshinder ervaart met 17%. Nu hebben ongeveer 16.500 mensen last van de herrie. Als er een Tweede Kaagbaan komt, zijn dat er 19.300. De overlast in Teylingen, Oegstgeest, Nieuwkoop en Lisse wordt het grootst.

De provincie liet het onderzoek instellen, omdat de aanleg van een Tweede Kaagbaan in de nieuwe Luchtvaartnota is opgenomen en minister Eurlings van Verkeer de aanleg ervan niet uitsluit. Gedeputeerde Staten hebben in overleg met de betrokken gemeenten een brief naar de minister en minister Cramer gestuurd, waarin zij wijzen op de toename van geluidsoverlast. Ook plaatsen ze in de brief kanttekeningen bij de uitwijkmogelijkheid naar de luchthaven van Rotterdam.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×