Trio Dempsey, foto:Ferry Rigault.

Oer-Leids bandje presenteert derde cd bij de X

Het Leidse trio Dempsey maakt muziek, die te omschrijven is als Nederlandstalige volksmuziek, maar dan wel met een heel eigen stijl. De nummers zijn erg toegankelijk en liggen goed in het gehoor. Het trio, dat bestaat uit Michael van Hoogenhuyze accordeon, Ferry Rigault (bas)gitaar en zang en Maarten Witkam zang, viool, sopraansax, fluiten en gitaar, presenteert haar derde cd bij de X in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. De cd, met de intrigerende titel ‘Tips Voor Alleenstaanden’ bevat allerlei gedichten van grotendeels Nederlandse dichters, die Dempsey op muziek heeft gezet. Het titelgedicht, ‘Tips Voor Alleenstaanden’, is van de hand van Levi Weemoed, een dichter, die eenzame situaties in een humoristisch, cynisch jasje steekt. Verder zijn er gedichten te beluisteren van onder andere Willem Wilmink, Vasalis, Jean-Pierre Rawie, Patty Scholten, Judith Herzberg, Slauerhoff, Piet Paaltjens en Guillaume van der Graft. De buitenlandse, vertaalde, gedichten zijn van François Villon, Gabriele D’Annunzio, Cecco Angiolieri en Sergej Jesenin.

De presentatie vindt plaats op zaterdag 26 september, aanvang: 21.00 uur.

Meer info: www.dempsey.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×