Bij de opening waren er onder andere ijsjes voor de kinderen uit de buurt. (Foto: Hielco Kuipers).

Avontuurlijke speeleilandjes in Tuin van Noord geopend

Afgelopen donderdag opende VVD-wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke ordening, Binnenstad en Publiekszaken) samen met schoolkinderen uit de buurt een nieuwe speelplek aan het Joop Vervoornpad naast de schooltuinen: de Speeleilandjes. Speciaal voor de opening van de Speeleilandjes organiseerden de gemeente Leiden en Libertas Kinderwerk Noord / Sleuteldrop een waterspelletjesfeest. Ongeveer vijftig schoolkinderen deden mee aan allerlei waterspelletjes, genoten van een ijsje en probeerden de nieuwe Speeleilandjes uit. De kinderen klommen via boomstammen, klauterden over grote rotsblokken of sprongen over de slootjes tussen de eilandjes. Wethouder Van Woensel deed ook mee. “De Speeleilandjes zijn het eerste onderdeel dat opgeleverd wordt in de vernieuwde Tuin van Noord. We zijn nu echt begonnen. De Tuin van Noord wordt een aantrekkelijk park voor jong en oud.”

De Tuin van Noord is het groengebied van Leiden Noord, ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan, grenzend aan de Slaaghwijk. Deze nieuwe speelplek maakt onderdeel uit van de verbeteringen in het groengebied de Tuin van Noord. Het watersysteem wordt veranderd en het gebied wordt gebaggerd, waardoor de kwaliteit van het water verbetert. De paden en waterkanten worden aangepakt en er komen meer mogelijkheden om te spelen, te kijken, te wandelen en te sporten. De Speeleilandjes zijn een avontuurlijke speelplek voor kinderen van ongeveer zes tot veertien jaar. Ze worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×