Foto: PR

Bewoners slaan eerste paal Nieuw Leyden Veld 11, 12 en 13

De toekomstige bewoners van de velden 11, 12 en 13 van het project Nieuw Leyden hebben afgelopen week feestelijk het startsein gegeven voor de bouw van 23 nieuwe zelf ontworpen eengezinswoningen. Onder toeziend oog van aannemersbedrijf G. Bruijnes, directievoerder BTL, projectbureau Nieuw Leyden en de toekomstige bewoners, werd de eerste paal door de bewoners ceremonieel gedoopt. De funderingswerkzaamheden zullen tot medio november duren. Daarna zal de ruw- en afbouw beginnen. Naar verwachting zullen de eerste bewoners nog voor de zomervakantie hun nieuwe woning betrekken. Met de bouw van deze 23 woningen nadert het Project Nieuw Leyden haar voltooiing.

Dit najaar zal in de nieuwe Leidsche wijk ook gestart worden met de aanleg van het park aan de Pasteursstraat en de door de bewoners zelf ontworpen autovrije straatjes. Hiermee wordt de laatste fase ingeluidt van dit project van particulier opdrachtgeverschap langs de Maresingel in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×